Hva gjør vi?

Vi tilbyr studier på høyere nivå. Vi jobber for at du, eller noen du kjenner, skal få mulighet til å ta høyere utdanning her i regionen.

Utdanningene vi tilbyr er på universitets-, høyskole- og fagskolenivå. For å gi best mulig tilbud til regionen tar vi gjerne mot innspill, som kan komme fra private, kommunene, eller bedrifter som ønsker kompetanseheving. Det er ønsket fra dere og tilbudet fra samarbeidspartnerne våre som utgjør det samlede tilbudet, som stadig er i endring.

Lister Kompetanse er en suksesshistorie hvor kommunene og fylkeskommunen gikk sammen for å legge til rette for at man kan studere uten å måtte flytte fra regionen. Slik har det blitt utdannet hundrevis av studenter her i Lister siden 90-tallet.

Lister Kompetanse består av daglig leder Hilde Strømme og prosjektansatt Malin Stokkeland, sammen har de en bred erfaringsbakgrunn, både innen ulike studier og variert jobberfaring. Sammen er de bindeleddet mellom deg og studiestedet ditt, og jobber for at utdanningstilbudet i Lister skal nå nye høyder.

Hvordan fungerer det å studere hos dere?

Studiene er nesten alltid deltid og det er lagt til rette for at man kan ha arbeid ved siden av. Studiene foregår hovedsakelig i Lister. Det må påregnes nettundervisning, samlinger i Lister, og i noen tilfeller samlingsbasert undervisning utenfor Lister, på campus, laboratorier eller ved simulatortrening. Praksis i fagskolen kan ofte gjennomføres i egen bedrift.

Hvem passer studiene for?

De som av ulike årsaker ikke har mulighet til å ta utdanning på campus eller andre faste studiesteder. Vi legger til rette for at man kan bo i regionen og likevel studere. Studiene er nesten alltid deltid slik at man kan ha arbeid ved siden.

Hvilke studier tilbyr dere?

Vi samarbeider med universiteter, høyskoler og fagskoler. Hvilke studier vi kan tilby vil variere fra år til år ut fra etterspørsel og tilbudet vi får fra våre samarbeidspartnere. Det betyr at om det er et studie du og flere du kjenner er interessert i så er det mulig å etterspørre dette hos oss.

Hvor mye koster det å være student?

Det aller meste er gratis!

Det må likevel beregnes en studieavgift til studiestedet. Denne er lik for alle studenter i Norge. Avgiften ligger vanligvis på noen hundre opp mot 700 kroner per semester. Det er kommunene, fylkeskommunen, studiestedet og staten som dekker resten av regninga for at du skal få tilgang til høyere utdanning i Lister.

Hvordan søker man?

Siden det er de ulike studiestedene som tilbyr studiet så søker man direkte hos dem. Søknadsprosessen vil derfor variere. Ta kontakt om vi kan hjelpe.

Hva trenger jeg for å kunne være student?

Tilgang på data og transport til samlingsbasert undervisning.

Krav om forkunnskap vil variere fra studium til studium. Noen krever studiekompetanse med et visst snitt, andre kan ha inntak basert på realkompetanse – altså erfaring du har fått igjennom lignende arbeid. Spør oss om det er noe du lurer på.

Karriere Agder avd. Lyngdal tilbyr kurs for å forbedre karakterer og for å få studiekompetanse.

Gå til Karriere Agder avd. Lyngdal

Hvor kommer studietilbudene fra?

Vi har samarbeid med flere ulike studiesteder, blant annet:

UiA | Universitet i Agder

Høyskolen Innlandet

AOF Fagskolen

Fagskolen Rogaland

Fagskolen i Agder

Kontakt oss:

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Finn oss på Facebook, Instagram eller ta kontakt med oss direkte:

Daglig leder:

Hilde Strømme

941 68 444

hilde@listerkompetanse.no

Prosjektansatt:

Malin Stokkeland  

976 60 839

malin@listerkompetanse.no