Kurset passer både for fagfolk, brukere og pårørende som ønsker grundig innsikt i avhengighet og hvordan den kan løses.

Andre kommuner har hatt lignende kurs med stor suksess. Blant annet fordi det er fagfolk og brukere sammen. Kurset holder absolutt høyeste verdensklasse! Kombinasjon av hinsides innsikt, humor og en levende formidlingsevne gjør at disse kursene blir stadig mer populære!

Listersamarbeidet har engasjert Guttorm Toverud som har doktorgrad i veiledning, terapi og pedagogikk og en mastergrad i rusavhengighet, begge fra USA. Han har 30 års erfaring med å holde fengende kurs i Storboka og hvordan drive profesjonell 12-trinnsbehandling.

Uttalelser fra folk som har vært på tidligere kurs i Norge:
En av brukerne som var med på forrige kurs sier at storbokkurset var helt avgjørende for hans forståelse av 12-trinnsprogrammet:

-Listen med de 12 trinn lyste mot meg og jeg var virkelig i opposisjon til dem, sier brukeren.
-Guttorm forklarer det på en måte som gjør at det blir en helhetlig forståelse. For første gang har jeg fått tak i hva avhengighet egentlig dreier seg om og forstår at det finnes en løsning på problemet. Storbokkurset har gitt meg mot, inspirasjon og «guts» til å ta fatt på trinnprosessen.
​-I dag er jeg helt rusfri. Jeg oppfordrer alle som har et problem med avhengighet eller fagfolk som jobber med avhengige til å ta dette kurset.


Deltager fra spesialisthelsetjenesten (rus) etter å ha vært på storbokkurs i vinter/vår 2018:
-Et konkret og godt verktøy å ha med i verktøykassa. Utbredt behandlingsmodell man bør ha kjennskap til slik at man kan snakke samme språk som for eksempel  samarbeidspartnere og pasienter gjør.
-Kurset var givende og jeg er glad for at jeg fikk muligheten til  å delta.  Har anbefalt andre her til å hive seg på til høsten, hvis vi får mulighet til det.


"The buzz is the name of the game"
Det sies at storboka er opphavet til alle de andre 12-trinnsfellesskapene som finnes (OA, GA, NA, SA +++) men storboka handler bare innledningsvis om alkohol. 12-trinnsmodellen har en felles løsning for alle avhengigheter.

Kurset gir dermed automatisk innsikt i hvordan jobbe med alle andre avhengigheter. Overføringsverdien er høy.

Rosfjord Strandhotell, Lyngdal.

Bolk 1: uke 39: 23-25 september

Bolk 2: uke 44: 28-30 oktober

Bolk 3: uke 50: 11-13 desember

Tidspunkt: 08.30-15.30

Informasjon om kursavgift og påmeldingsskjema kommer i august.

Bolkene må gjennomføres i riktig rekkefølge. Manglende bolker kan tas andre steder.

Kontakt:

Bodil Bakkan Nielsen

416 87 687

Send e-post