På Rosfjord Strandhotell kunne deltakerne møte Nye Veier, Hæhre Entreprenør, regionrådsleder og ordfører i Risør, Per Kristian Lunden og tidligere ordfører i Lillesand Arne Thomassen. Møtet tok sikte på hvilke muligheter og utfordringer vi i Lister kan få som følge av anleggsperioden på ca 10 år. Over 60 stykk fra lokalt næringsliv var påmeldt for å høre mer om den nye motorveien.

Programmet og presentasjonene for dagen:

Kristiansand - Ålgård på 1,5 time

Nye Veier opplyser om at ny kjøretid mellom Kristiansand og Ålgård vil være på 1,5 time og hvor det vil bli en fartsgrense på 110km/t. Fra Lyngdal vil det da ta rundt 30 minutter til Kristiansand i øst, mens det vil bli omtrent én time til Stavanger i vest. Det vil gi en betraktelig innkorting i reisetid og mange positive ringvirkninger for regionen.

For å dra mest mulig nytte av byggeperioden anbefaler Arne Thomassen næringslivet å være proaktivt mens kommunen bør være serviceinnstilt. Han har som tidligere ordfører i Lillesand god erfaring fra utbyggingen av E18. Han spår en god vekst for regionen og Sørlandet som følge av en ny E39.

Listerregionen vil i fremtiden kunne nyte godt av blant annet:

  • Kortere reisetid
  • Økt trafikksikkerhet - Nullvisjon
  • Mer attraktivt bo- og arbeidsmarked
  • Økt tilgjengelighet for turisme