Statens Hus skal bidra til at det blir utviklet ny kunnskap og nye måter å jobbe innen offentlig sektor. Dette skal bidra til flere desentralisere statlige arbeidsplasser og på denne måten styrke distriktene. Man vil bidra til å gjøre regionen mer attraktiv, styrke det offentlige fagmiljøet og redusere rekrutteringsutfordringene.
Lyngdal er én av fire kommuner i Norge som deltar i Statens Hus. De andre kommunene Stad, Narvik og Orkland, utvikler sine egne delprosjekter slik at vi samlet oppnår en større bredde i prosjektet for å finne de gode løsningene.
Book plass i RegionLab Lister
Ann Karin Fuglestad
Prosjektleder
99 04 54 80
annkarin@statenshus.no
Postgården, 3. etasje
Stasjonsgata 26, 4580 Lyngdal
Statens Hus i Lyngdal på studietur
15. - 16. april inviterte Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) til Orkland kommune
Arbeidsmøte om samhandling og utvikling på Statens Hus/RegionLab Lister
I et nylig arbeidsmøte hos Statens Hus/RegionLab Lister samlet en rekke av brukere av lokalene seg for å diskutere erfaringene så langt. Formålet med møtet var todelt; Å identifisere områder for forbedring, og å hente frem erfaringer og gevinster så langt.
Om Statens Hus og RegionLab Lister
Statens Hus er et nasjonalt pilotprosjekt som skal prøve ut metoder for å tilrettelegge for flere statlige arbeidsplasser i distriktene. Som del av prosjektet har vi nylig åpnet RegionLab Lister, et kontorfellesskap og møtested for offentlige ansatte.
Fag, lunsj og samling i regionlaben
For å legge til rette for informasjonsdeling og tettere samarbeid på tvers av fagområder holder vi samlinger i RegionLab Lister | Statens Hus. Alle interesserte er velkomne, men husk å meld deg på!
Intervju med prosjektleder for Statens Hus
Statens Hus er et pilotprosjekt som skal prøve ut et forsterket samarbeid mellom statlige og offentlige aktører. Vi har tatt en prat med prosjektleder Marius Thoresen for å lære mer om prosjektet.
Skolestukturen under press også i Lister
Nedgangen i elevtallet i Lister vil resultere i mange vanskelige prioriteringer i årene som kommer.
Innbyggertallet i Lister nærmer seg 40 000!
Ved inngangen til 4. kvartal 2024 var det 39 961 innbyggere i Lister. Det er ny rekord.
Ingeniørutdanning i Lister
Høsten 2025 kan du ta bachelor i Byggdesign i Lister. Universitetet i Agder (UiA) starter opp en digital tvilling til studiet på Campus i Grimstad. Det gir deg som bor i Lister en unik mulighet.
Studiesenteret Lister Kompetanse er i vinden!
Stortingspolitiker Alfred Bjørlo tok med seg lokale venstrepolitikere fra regionen og besøkte Lister Kompetanse.
Interkommunalt samarbeid viser muligheter for videre utvikling
NIVI Analyse AS ved Geir Vinsand har kartlagt alt interkommunalt samarbeid på Agder. Det er funnet 160 formelle samarbeidsordninger for våre 25 kommuner. Snitt pr. kommune er 40, varierende fra 33 for Lindesnes til 44 for Vegårshei. Agder ligger på topp, sammenlignet med de andre fylkene, i antall samarbeid. Det er mange velfungerende samarbeid, men også mange gode muligheter som ikke er utnyttet. Et skarpere utfordringsbilde tilsier at alle vil måtte fortsette å omstille seg framover
12 millioner til forskningsprosjekt
Forskningsprosjektet Get Engaged, er tildelt 12 millioner. Fra Lister er Lyngdal, Kvinesdal og Farsund med, andre kommuner som er med er Vindafjord, Suldal, Sauda, Haugesund, Karmøy, Tysvær og Sveio.
Faglunsj om KI i regi av Statens Hus
Etisk perspektiv på kunstig intelligens diskutert i RegionLab Lister
Stortingspolitikere imponert over Studiesenteret Lister Kompetanse
Marit Knutsdatter Strand og Anja Ninasdatter Abusland fra utdanningskomiteen på Stortinget besøkte Lister Kompetanse.
Rekrutterings- og samhandlingstilskudd
Regjeringen har lansert et nytt varig rekrutterings- og samhandlingstilskudd som skal styrke samarbeidet mellom kommuner og helseforetak. Tilskuddet, som ble innført gjennom det reviderte nasjonalbudsjettet for 2024, er ment å stimulere til forpliktende samarbeid om tjenesteutvikling, pasientforløp og desentraliserte helsetjenester. Helsefellesskapet i Agder vil motta ca. ni millioner kroner av disse midlene.
Hvordan kan næringslivet ta i bruk Kunstig Intelligens?
Alle» snakker om KI – men fire av ti svarer at de vet svært lite eller lite om det, viser en ny undersøkelse. 23 oktober kan du få mer kunnskap.
Folkehelse i Listersamarbeidet og satsingsområder
Folkehelsenettverket er et interkommunalt nettverk som styrker samarbeidet innfor det systematiske folkehelsearbeidet, og samhandling om regionale folkehelseaktiviteter. Fagnettverket består av folkehelseansvarlige i Listerkommunene (Flekkefjord, Sirdal, Farsund, Kvinesdal, Hægebostad og Lyngdal).
Bedre fjernarbeid i kontorfellesskap enn på hjemmekontor
Fordelene ved fjernarbeid kan maksimeres både for private bedrifter, staten og kommuner ved å samlokalisere ansatte på tvers av bransjer i kontorfellesskap, viser ny NORCE-rapport.
Samarbeid mellom kommunen er viktig for å lykkes
Prosjektleder Mette Madsen peker på viktigheten av å skape en kultur for samhandling og samskaping rundt tiltak som faktisk virker, i forbindelse med arbeidet med oppvekstreformen i Listerregionen.
Søker besøkshjem
Vi søker et trygt, raust og engasjert besøkshjem som kan gi en 14 år gammel gutt regelmessig støtte og omsorg.
Årets havbrukskonferanse på Utsikten Hotell - 30 og 31 oktober
Her samles spennende aktører fra leverandørindustrien, havbruksnæringen, forskningsinstitusjoner, gründervirksomheter, og beslutningstakere for å utforske fremtidens muligheter innen havbruksnæringen. Konferansen skal danne grunnlaget for en bedre forståelse av rammebetingelser, digital transformasjon, utfordringer og behov i havbruksnæringen og fremtidige løsninger.
Storfint besøk hos Studiesenteret Lister Kompetanse!
Sist uke tok statssekretær Ivar B. Prestbakmo (Sp) og rådgiver i Kunnskapsdepartementet Frode Hauge turen til Lyngdal. Målet for besøket var å lære mer om Lister Kompetanse.
25 år med Listersamarbeidet
Listersamarbeidet er en samlebetegnelse for alt interkommunalt samarbeid i regionen. Samarbeidet består av mange ulike aktører, alt fra enkle fagnettverk hvor hovedmålet er gjensidig kompetanseheving, til mer formaliserte samarbeid med egne styrer, handlingsplaner og budsjett.
Sammen om fremtidens planprosesser
Agder fylkeskommune er stolt over å være en del av de nye nasjonale Stimulab-prosjektene, i samarbeid med Listersamarbeidet og Statsforvalteren. Disse prosjektene representerer et bredt spekter av innovative løsninger på komplekse utfordringer i offentlig sektor, med mål om å skape mer helhetlige og effektive tjenester for innbyggerne.