
Med barnet i fokus – rett hjelp til rett tid
Alle barn har rett på en trygg og god oppvekst. Omsorg for barn er i første rekke foreldrenes ansvar, og barn skal bo hjemme så sant det er mulig. Barnevernet kan være en støttespiller for barn og familier som trenger hjelp. Barnevernet snakker alltid med barnet det gjelder, da deres opplevelser og perspektiv tydelig skal komme frem. Barnevernets hovedoppgave er å sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid.
Lister barnevern består av kommunene Lyngdal, Sirdal, Kvinesdal, Flekkefjord, Farsund og Hægebostad.
Telefon: 38 38 20 00
Send e-post
Postadresse: Postboks 100, 4552 Farsund
Org.nr: 919 220 759
Besøksadresse: Husan, Brogaten 7, 4550 Farsund
Alarmtelefon for barn og unge: 116 111
Barnevernvakta utenom kontortid: 38 07 54 00
Lister barneverns vakttelefon for akutte hendelser utenom kontortid: 90226111
Snapchat: listerbarnevern
Erfaringsformidlerne påvirker, engasjerer og deler erfaring

Erfaringsformidlerne i Lister Barnevern ønsker å bidra til at regionen får Norges beste barnevern, hvor foreldre og barn sammen er i fokus.
Hildurs hus: En trygg plass å være, for store og små.

Hildurs hus er et flerbrukshus med mange muligheter, deriblant møteplass for våre ettervernsungdommer, time-out bolig og møtelokale.
Velkommen til nettressurs om kjønnsmangfold og seksualitetsmangfold i barnevernet

Rosa kompetanse barnevern er til for å øke kompetansen om kjønnsmangfold, seksualitetsmangfold og inkluderende praksis i barnevernet. Målet er å bidra til et mer inkluderende barnevern, der alle barn, unge, familier og ansatte blir ivaretatt, sett og anerkjent uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Rosa kompetanse er organisert som en fagavdeling i FRI og er finansiert av Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging.
Send bekymringsmelding digitalt her

Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt. Barn og ungdom kan også selv ta kontakt. Når du har sagt fra, er det barnevernets jobb å vurdere hvordan meldingen skal følges opp.
Hva er MST?

Multisystemisk terapi (MST) er et behandlingstiltak for familier med ungdom som har alvorlig utfordringer i relasjoner til familie, skole og nærmiljø i form av fysisk eller verbal aggresjon, hærverk, rusproblemer, skolefravær og venner som har uheldig innflytelse på dem.
Barnevernet kurses om saksbehandling, forvaltningsforståelse og gjenforeningsmålet.

Kurset er et tilbud fra Bufdir til alle landets kommuner for å styrke forvaltningsforståelsen i kommunalt barnevern.
Hvordan driftes Lister barnevern under korona (covid-19) pandemien?

Barn, unge og foreldre skal få hjelp fra barnevernet også under pandemien. Hvis det oppstår en situasjon der tjenesten må redusere tilbudet, skal det sikres et tilbud til de som har det største og mest akutte behovet for hjelp.
Hvordan snakke med barn du er bekymret for?

En samtale kan skape tillit og trygghet, men også det motsatte. RVTS har laget programmet "Snakke sammen" der du kan øve på å gjøre det trygt nok for barn å fortelle sin historie til deg. Det kan hjelpe deg å ta viktige samtaler med barn du er bekymret for.
Kommunepsykolog Maria Abrahamsen Østhassel går nye veier for å nå ut til ungdommen i disse korona-tider

Jeg har opprettet instagram-kontoen «psyktdeg» for å nå ungdommen med informasjon, tips og råd om ting man kan gjøre for å ivareta sin psykiske helse, forteller Maria.
Snakke litt..?
.jpg)
Trenger du noen å snakke med? Strever du med vonde tanker og følelser? Har du det vanskelig hjemme? Se kontaktinformasjon til ulike instanser her.
Noen barn har det tøffere enn andre akkurat nå

De er pårørende til voksne som sliter. Hjemmesituasjonen kan bli uutholdelig. De har krav på vår hjelp.
Å skape normalitet i det unormale for barna våre

Lister barnevern ønsker å gi alle foreldre/foresatte i våre kommuner noen råd for å ivareta familien sin på best mulig måte i situasjonen vi er i. Vær større, sterkere, klokere og gode.
Lister barnevern 10år!

Lister barnevern ble etablert 01.01.2010 og bestod opprinnelig av 5 kommuner. Ulikheten mellom kommunenes praksis ble fort tydelig. Med tiden har flere kommet til, og vi dekker nå kommunene: Farsund, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal og Hægebostad.
Kan en få hjelp fra barnevernet etter 18 årsdagen?

Som mange unge flest har barnevernsbarn behov for å løsrive seg, samtidig som at mange trenger oppfølging som kan bidra til at overgangen til voksenlivet blir vellykket.
Er barneverntjenestens arbeid i tråd med god praksis?

Barneverntjenesten kritiseres for å gripe inn for sent i alvorlige saker og for å gripe inn med tvangstiltak i familier uten at det er grunnlag for det. Helsetilsynet fører tilsyn med barnevern, sosial- og helsetjenestene, og har gjennomgått 106 barnevernssaker i rapporten «Det å reise vasker øynene»
Voksne for barn

Vi har alle et voksenansvar. Et ansvar for å passe på. For å tilby en trygg hånd når det trengs. Voksne for Barn er en ideell medlemsorganisasjon som i snart 60 år har jobbet for barns oppvekstvilkår og psykiske helse.
No Kids in the Middle - Barn ut av foreldrekonflikten

"No Kids in the Middle" eller "Barn ut av foreldrekonflikten" er et gruppetilbud som retter seg mot familier hvor foreldre og barn lever med store, vedvarende konflikter etter foreldrenes samlivsbrudd. Modellen gruppetilbudet bygger på er utviklet i Nederland og har vist gode resultater.
COS - Circle of Security

Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Målet er at barnet ditt skal få hjelp til å kjenne seg trygg og på den måten stå sterkere rustet til å møte utfordringer vi møter i livet.
Familieråd

Barneverntjenestens hovedoppgave er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Familieråd er et tilbud hvor barnet og barnets familie og nettverk aktivt involveres i å finne gode løsninger for barnet. Familieråd styrker brukernes innflytelse og bidrar til å gi informasjon, mobilisere ressurser og skape åpenhet om innsats og ansvarsfordeling.
Skolelos

Målet med Skolelos er å bedre skolesituasjonen og øke skolegjennomføring blant ungdom i alderen 12-18 år som har barnevernstiltak i hjemmet. Lister barnevern har vært en av de få barneverntjenestene i Norge som gjennomførte pilotprosjektet i 2018, og har fått støtte til å fortsette tiltaket til 2021.