Det er hektiske dager i studiesenteret. Sist uke deltok Lister Kompetanse på et inspirerende møte i Farsund der Venstreleder Guri Melby og næringslivet i regionen deltok. Partilederen tok seg god tid til å lytte til våre erfaringer og hvilke utfordringer vi møter i arbeidet med desentralisert utdanning i Lister. Vi vil  prøve å levere enda mer utdanning til næringslivet og innbyggerne i Lister.

Og på mandag fikk vi storfint besøk av stortingsrepresentantene Kari Henriksen og Eivind Drivenes fra henholdsvis Ap og Sp. Lister Kompetanse fikk sammen med Statens hus og Lister IPS anledning til å fortelle om arbeidet vårt, og vi fikk noen nyttige tips til veien videre.

1. juni kom beskjeden om at vi er tildelt 2,5 millioner i driftsmidler fra HK-dir. Dette gir oss en unik mulighet til å gi enda flere tilbud om desentraliserte og distriktsvennlige studier sier daglig leder Hilde Strømme og styreleder Per Sverre Kvinlaug. Vi har allerede økt fra ca. 200 til over 400 studieplasser fra høsten. Utfordringen nå ligger i å rekruttere nok søkere til alle studiene sånn at vi er sikre på at de kommer i gang.

Til desentralisert vernepleie er det svært mange søkere, men de må belage seg på å vente litt til før de får svar fra opptakskontoret på UiA. Til de andre studiene er det nå fortløpende påmelding, så her er det bare å hive seg på. Mer info om tilgjengelige studier finnes på hjemmesiden vår.